Pécs

Pécs nevezetességei

Oszd meg ismerőseiddel!

Pécs városa dél-magyarországi régióban, Baranya megyében található, és az egyik legfontosabb kulturális és történelmi központja az országnak. Pécs nevezetességei. A város gazdag történelmi múlttal rendelkezik, és számos nevezetességet és látnivalót kínál az idelátogatóknak. A következőkben bemutatjuk Pécs legfontosabb nevezetességeit.

  1. Székesegyház Pécs székesegyháza, azaz a Pécsi Bazilika, az ország egyik legjelentősebb barokk épülete. A 18. században épült, és gazdag belső díszítéssel rendelkezik. A bazilika a város szívében található, és egyedülálló látványosságot kínál.
  2. Zsolnay Negyed A Zsolnay Negyed egy kulturális központ, amely az egykori Zsolnay Porcelánmanufaktúra területén található. A területen számos múzeum, galéria, üzlet és étterem található. A terület a kerámiaművészetekre fókuszál, és rengeteg információval szolgál a Zsolnay porcelánok történetéről.
  3. Pécsi Nemzeti Színház A Pécsi Nemzeti Színházban színházi előadásokat lehet élvezni. A színház számos fontos előadást adott az elmúlt évtizedekben, és mindig van valami izgalmas műsoron.
  4. Mecsek-hegység A Mecsek-hegység Pécs mellett található. A hegység sok lehetőséget kínál a természetjáróknak, túrázóknak és sportolóknak. A legmagasabb csúcs a Zengő, amelynek tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra.
  5. Pécsi Árkád A Pécsi Árkád a város legnagyobb bevásárlóközpontja, és számos üzletet és éttermet kínál. A bevásárlóközpont modern épülete és a városközpontban található.

Pécs tele van szépséggel és kultúrával, és az idelátogatók számára rengeteg lehetőséget kínál. Az itt felsorolt nevezetességek csak a jéghegy csúcsát jelentik, hiszen a városban még számos további látnivaló és érdekesség található.

Anna Villa Balatonlelle

Anna Villa Füred Boutique Rooms Balatonfüred

Anna Villa Vonyarcvashegy

Annabella Apartman Berekfürdő

Annabella Apartman Kaposvár

Annabella Vendégház Edelény

Anna-Lak Dunapataj Szelidi-tó

AnnApartman Badacsonytördemic

Annavilla Vendégház Siófok

Anonim Apartman Balatonkenese

Autóskemping Tőserdő Lakitelek

Wellness hotelek olcsón

Szállásfoglalás Magyarországon

Oszd meg ismerőseiddel!
'Fel a tetejéhez' gomb