Blog

Olcsó szállás a Bükkben

Oszd meg ismerőseiddel!

Ha szeretnél egy pihentető hétvégét eltölteni a természetben, akkor érdemes lehet ellátogatni a Bükk-hegységbe, amely a Kelet-Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Azonban, ha szeretnél pénzt megtakarítani, akkor érdemes lehet keresni olcsó szállást a Bükk-hegység környékén.

Az olcsó szállások keresése nem mindig egyszerű, de az interneten több lehetőség is található. Vannak olcsó vendégházak és panziók a környéken, ahol lehetőséged van megszállni. Az árak változóak, de általában olcsóbbak, mint a nagyobb szállodák árai. Ha szeretnél teljes kényelmet, akkor érdemes lehet keresni olcsó szállodákat is a környéken.

Ha azonban inkább költséghatékonyan szeretnél kirándulni, akkor számos szabadon álló túraútvonal is található a Bükk-hegységben. Ezek a túraútvonalak általában jól jelölték, és nem szükséges a térképek vagy GPS segítsége ahhoz, hogy megtaláld az utad. A túrák során számos szép kilátás és látványosság is elérhető, beleértve a Bükk-hegység legmagasabb pontját, a 956 méteres Istállós-kőt is.

Ha szeretnéd eltölteni a napot a szabadban, akkor érdemes lehet ellátogatni az Aggteleki Nemzeti Parkba, amely a Bükk-hegység déli részén található. A parkban több száz barlang található, és az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság az Aggteleki cseppkőbarlang, amely a világörökség része. A Nemzeti Park területén számos túraútvonal is található, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak a hegymászásra, a kerékpározásra és a túrázásra.

Ha inkább nyugodtabb tevékenységre vágysz, akkor érdemes lehet felkeresni a Szilvásváradi Kéktúra Emlékparkot, ahol megismerheted a híres túraútvonal történetét és láthatod a régi időkben használt eszközöket. A park területén lehetőséged van piknikezni, és egy kis kirándulást is tehet a parkban található tanösvényeken.

Oszd meg ismerőseiddel!
'Fel a tetejéhez' gomb