BlogEger

Eger szálláshelyek

Oszd meg ismerőseiddel!

Eger egy gyönyörű város, amely a Bükk hegység lábánál helyezkedik el. A városban számos látnivaló és kulturális élmény várja az idelátogatókat. Ha tervezel egy kirándulást Egerbe, akkor itt van néhány látnivaló, amelyeket érdemes felkeresni.

Szállásfoglalás Magyarországon

Szép szálláshelyek Magyarországon

Az Egri vár

Az Egri vár talán az egyik legismertebb látnivaló Egerben. Az épület 1552-ben került a török uralom alá, és hosszú évekig ebben az állapotban maradt. Az ellenállás és az önfeláldozás szimbólumaként vált híressé a vár, amelyet 1556-ban a magyar hadsereg visszafoglalt. Ma az Egri vár múzeumként működik, ahol megtekinthetők a vár történetével és az ostrommal kapcsolatos kiállítások.

A Minaret

Az Egri Minaret a török idők egyik legnagyobb építészeti emléke. A 40 méter magas minaretet a törökök a XVII. században építették, és ma az egyetlen, teljesen álló minaret Magyarországon. A látogatók felmászhatnak a minaretbe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.

A Bazilika

Az egri Bazilika Magyarország második legnagyobb barokk bazilikája, amelyet 1831 és 1836 között építettek. A bazilika díszes freskókkal és szépséges orgonával rendelkezik, amelyeket érdemes megtekinteni. A bazilika előtti téren gyakran rendeznek koncerteket és egyéb eseményeket.

A Lyceum

A Lyceum egy impozáns barokk épület Egerben, amely a város főterén, a Dobó téren található. Az épület 1774 és 1777 között épült, és a püspöki székház és az egyetem otthona volt. Ma a Lyceum múzeumként működik, ahol kulturális és történelmi kiállításokat rendeznek.

A Szépasszonyvölgy

A Szépasszonyvölgy egy bájos és romantikus borvidék, amely Egerben található. A domboldalakon szőlőültetvények találhatók, amelyek híresek a kiváló minőségű boraikról. A Szépasszonyvölgyben számos borozó és étterem található, ahol meg lehet kóstolni a borokat és a helyi ételeket.

Ancient Vendégház Vonyarcvashegy

Ancsi Apartmanház Balatonlelle

Ancsi-Lak Tapolca

Andi Apartman Balatonszemes

Andi Apartman Siófok

András Apartmanház A Poroszló***

András Vendégház Tihany

Andrea Apartman Balatonalmádi

Oszd meg ismerőseiddel!
'Fel a tetejéhez' gomb