Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Balatoni kiadó apartmanok házak nyaralók északi part, déli part

Néhány nap és nyár kezdődik. Ilyenkor sokan gondolkodnak egy ünnepről a Balaton partján. Bárki, aki már rendelkezik nyaralóval a Balaton mellett, könnyű helyzetben van, de sokan már gondolkodnak a saját nyaralójuk megvásárlásán. Ez a cikk leírja, hogy mit kell keresnie egy nyaraló vásárlásakor, milyen tulajdonságokkal rendelkezik és mi segíthet az ingatlanügynöknél.

A legfontosabb dolog, mint minden vásárlás esetén, a megvásárolni kívánt ingatlan mennyisége és típusa. Az erre fordított összeg nagyban meghatározza az ingatlan méretét, elhelyezkedését, állapotát, minőségét és kényelmi szintjét. Egy jó ingatlanügynök betekintést nyújt a régióba, rendelkezik helyi ismeretekkel, vitathatja a terület előnyeit és hátrányait azáltal, hogy a vásárló igényei alapján ad vásárlási tippeket. A vízparti nyaralók iránti kereslet 2015 óta jelentősen megnőtt. A piac legyőzte a válságot, és úgy tűnik, hogy a külföldi és a hazai gazdaság stabilizálódik. A munkahelyek biztonságosabbá váltak, a bérek emelkednek. Bár köztudott, hogy a Balaton partján fekvő nyaralók nem olcsók, főleg Balatonfüred és Tihany környékén. Sok esetben felülbírálhatják a tengerparti nyaraló árát. Balatoni kiadó apartmanok házak nyaralók északi part, déli part. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a 195 km hosszú tengerpartnak csak egy töredéke építhető be, ami a környező strandokkal összehasonlítva nagyon kicsi. Nem is beszélve a sok védett nádról, kikötőről, strandról, sétányról, és utoljára, de nem utolsósorban a sok távoli területről, amelyek nem vagy csak korlátozott mértékben építhetők fel. Mindezek ellenére, ahol a Balatoni törvény és a helyi fejlesztési terv megengedi az építkezést, jelentős beruházások történtek és továbbra is folyamatban vannak. Így a vásárlók nemcsak a meglévő vízparti tulajdonságok közül választhatnak, hanem a mai stílusnak megfelelő új építésű tárgyak közül is (főleg lakások, apartmanok).

Az északi parton

a természetes adottságok miatt általában panorámás tulajdonságokat keresnek. A hegyvidéki dombos rész gyönyörű és izgalmas kilátást nyújt a tóra és környékére. Bárki, aki egyszer megkapta ezt a lenyűgöző látványt, könnyen rabja lesz hozzá. Balatoni kiadó apartmanok házak nyaralók északi part, déli part.  A déli part sokkal laposabb, innen csak a Balatonra nyílik kilátás. A sekélyebb víz miatt ez inkább kedvelt üdülőhely kisgyermekes családok számára.

Neve miatt a nyaralót elsősorban nyáron használják. Az elmúlt évtizedek körül számos szociális üdülőhelyet és önálló nyaralóházat építettek a Balaton körül, ahol nincs fűtés, tehát csak tavasztól őszig üzemelnek. Az utóbbi években épült, újonnan épült vízparti nyaralókban azonban a fűtés már be van építve, de a luxus kategóriák már vannak felszerelve egy wellness részleggel. Ma a Balaton nem csak a nyárról szól, hanem egész évben üdülőhelyként szolgál azok számára, akik pihenni szeretnének. Bár az ilyen típusú ingatlanok sokkal megfizethetőbbek, meglepődhetnek, ha nem vagyunk kellő óvatossággal, ezért mindig érdemes ellenőrizni, hogy a fűtési rendszer épült-e az ingatlanba.

A közvetlen vízparti nyaralók általában két csoportot tartalmaznak.

Az egyik önálló házak, saját kerttel, amelyek házak lehetnek, de egyszemélyes házak is lehetnek. Balatoni kiadó apartmanok házak nyaralók északi part, déli part. Az északi parton található védett nádnak köszönhetően a tiszta vízfelület sok esetben a parttól 50-100 m-re kezdődik. Itt általában egy kifutón keresztül jutunk a vízpartra. A déli part vízfelülete tisztább és nyitottabb, a nádnak kevesebb a nád a sekély víz miatt, azonban nagyobb testtel a parton kikötni nem lehet.

A másik csoport a társasházak, amelyek a helyi építési szabályoknak megfelelően épített többszintes épületek, kisebb, nagyobb apartmanokkal és üdülési egységekkel. Itt a területet oszthatatlan együttesként regisztrálják, és az alapító okiratnak megfelelően felhasználhatók. Az ilyen típusú ingatlanok megfizethetőbbek, ezért igényesebbek, valamint a kert és esetleg a medence karbantartása a közös költségekbe beleszámítanak.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Bejelentkezés

Regisztrál

Jelszó visszaállítása

Írja be a Felhaszálói nevet és az emailjét, egy linket fogunk küldeni az új jelszó létrehozásához