Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Balatoni nyaralás, Balatongyörök

Balatoni Nyaralás – balatoni szállás, családi apartmanházunkban.
Minden évszakban fogadjuk vendégeinket!
+36707036117
• Tenisz
• Repülés
• Hajókázás
• Svéd Egészségprogram
• Svéd masszázs
• BEMER érterápia
• Kirándulás
Pihenjen nálunk, mint egy gyógyszállóban!
Várjuk önöket az év bármely időszakában, szezontól függetlenül. A feltöltődés garantált a Balaton egyik legszebb természetadta területén!
• Hévízi gyógyfürdő – 15perc (autó)
• Balaton part – 5perc (gyalog)
• Keszthelyi múzeum – 10perc (autó)
• Kilátók
• Állatkert
• Repülés
• Tenisz
• Hajózás
és még sok más program várja vendégeinket.
Vendégeink egészségesebb, hatékonyabb állapotban térhetnek haza otthonaikba, feltöltődve, így nem csak boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak, de feltöltődve vághatnak neki a hétköznapoknak is.
Az ismeretek és saját pozitív tapasztalataink birtokában is úgy döntöttünk, hogy bővítjük szolgáltatásainkat a BEMER érterápiával, relaxáló svéd masszázzsal, talpmasszázzsal és különböző Egészségprogramokkal!
Kérje részletes tájékoztatásunkat és foglaljon időpontot, mikor szeretne pihenni jönni hozzánk!
Pihenje ki magát nálunk!
Szépkilátó – A Szépkilátó Balatongyörök és a Balaton legszebb, legcsodálatosabb panorámáját nyújtja, amely nemcsak földrajzi tekintetben a Nyugat-Balaton kapuja. Nevét Eötvös Károlytól kapta 1855-ben, akit megihletett a dombról eléje táruló szép kilátás.
Minden arra járót megállít a látvány szépsége, ahogy elénk tárul: balra a Tapolcai medence tanúhegyei: a Badacsony, a Szent György-hegy, a Csobánc, a Gulács, a Tóti-hegy, a Haláp, a Somló-hegy, a Kis-Somló és a Ság-hegy.
Badacsony – A Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, amely a Balaton két öble között magasodik. A nagyjából kör alakú hegy kerülete 11 km. Oldalát 280 méteres magasságig – szőlőtermesztésre kiválóan alkalmas – különféle laza üledékek borítják, efelett szürke bazaltsziklák és kőfolyások bukkannak elő az erdő sűrűjéből.
Keletkezéstörténete a medence többi tanúhegyével közös: a kb. 11 millió évvel ezelőtt beltengerré záródó és kiédesedő Pannon-tenger lerakódott üledéke felett mintegy 4,5 millió évvel ezelőtt megindult vulkanikus tevékenység alkotta bazaltalakzatokból alakultak e hegyeink, amikor az őket körülvevő üledéket az erózió elhordta.
A vulkanikus eredet alapvetően befolyásolja a hegy növényvilágát, ugyanis a napsütéstől jobban felmelegedő sötétebb kőzetek miatt mikroklímája – főleg a délies kitettségű meredek sziklafalakon – környezetéénél enyhébb, így intrazonális társulásoknak, szubmediterrán fajoknak is kedvez. Emellett a hegyoldal elváló, és kőfolyásokban, kőtengerekben elterülő bazalttörmelékén különféle törmeléklejtő-társulások telepedtek meg. Az élőhelyek ezen változatossága a növényzet kimagasló fajgazdagságát eredményezte.
Szigligeti Vár – Ezt a látványt már csak a Szigligeti vár képe tudja fokozni. Balra, a tanúhegyek előterében magasodnak az újjáépített várfalak, melyek történelmi hangulatot keltenek a szemlélőben.
Pele apó tanösvény bemutatása
Balatongyörök és Balatonederics között több rövidebb és hosszabb kőrútból álló 8.5 km hosszú 38 állomásból álló ösvényünket kifejezetten a gyermekek részére.
A térség erdei élőhelyeinek természeti értékeinek megismertetésére Pele Urat, a nagy pelét hívjuk segítségül, aki amellett, hogy kis unokájából igyekszik rendes pelét faragni, és szeretné őt a peleélet rögös útján elindítani, számunkra is felfedi kedves erdejének megannyi apró titkát. A tanösvény a térség ismert látogatóhelyeiről (Afrika Múzeum, Szépkilátó, Balatonederics, Csodabogyós-barlang bázisépülete, Balatongyörök erdészeti pihenő Bélap-völgy) közelíthető meg. Az ösvény ismertetőtáblái magyar és angol nyelven szólnak a látogatókhoz.
Afrika Múzeum és Állatkert bemutatása
A Balatonedericsen található Afrika Múzeumot a neves Afrika-vadász, Dr. Nagy Endre alapította. A múzeumban megcsodálhatjuk vadászati és néprajzi gyűjteményét, értékes trófeáit, melynek nagy részét 1984-ben hozta haza. Azóta a múzeum élő afrikai állatvilággal körülvéve, kis szafariparkká alakítva működik.
Természet Háza Látogatóközpont – Gyenesdiás. A Bakonyerdő Zrt. látogatóközpontjában, a Természet Házában látogatásra várjuk a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit megismerni vágyókat. Az interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal színesített kiállítás bejárása során bepillantást nyerhetünk a hegység lakóinak világába. A gyerekeket izgalmas foglalkoztató termi programok várják növényismereti, állatismereti, élőhely ismereti és geológiai témakörökben.
A Keszthelyi-hegység élővilágát bemutató látogatóközpontban lehetőség nyílik az élő és élettelen természet megismerésére, környezeti nevelési programokon való részvételre.
Csodabogyós-barlang – Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely Magyarország tizedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja.
A barlang jelenleg ismert járatainak hossza összesen több mint 6 kilométer, mélysége -136 m (már most hangsúlyozzuk, hogy a barlangtúrák ennek a hossznak csupán töredékét érintik). Járatai elsősorban tektonikus mozgások során jöttek létre, így túlnyomórészt hasadékfolyosók, termek és aknák jellemzik. Egyes – az itt ismertetett túrák által is érintett – szakaszokon (Függőkert, Meseország stb.) dunántúli viszonylatban igen sok és változatos képződményt (cseppkövek stb.) találunk. Óriási, látványos hasadékai mintegy természetes geológiai szelvényként mutatják be a barlangot magába foglaló felső-triász Edericsi Mészkő Formáció rétegeit.
Szent Mihály kápolna –
Vonyarcvashegy . A Szent Mihály-dombon épült Szent Mihály kápolna hazánk egyetlen halászkápolnája. A monda szerint a kápolnát 1729-ben 40 halász építtette hálából, akik egy pusztító balatoni viharból és a jeges vízből csodával határos módon szerencsésen megmenekültek a Szent Mihály Dombnak köszönhetően.
A dombról gyönyörű kilátás nyílik a Keszthelyi-hegységre és a Balatonra.
Festetics-kastély – Keszthely. A keszthelyi Helikon Kastély öt épületben hat állandó kiállítást mutat be. A Festetics-kastély eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18-19. századi főúri életformát idézik fel. A hintókiállítás 18-19. századi főúri kocsik, hintók és lovas szánok gyűjteménye. A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett vadfajok trófeáinak ad helyet. A történelmi modellvasút-kiállítás a 19-21. század vasútjait szemlélteti. Az Amazon Ház Látogatóközpontban megnyílt Főúri utazások, úti kalandok című kiállítás a 19. századi és a 20. század eleji utazási kultúrát mutatja be. A Pálmaház a főúri életmód részét képező trópusi növényházak hagyományát eleveníti fel.
Balatoni Múzeum Keszthely – Múzeumunk a Balaton és élővilága kialakulását, fejlődését, valamint az itt élő emberek szokásait, kultúráját, tárgyi emlékeit mutatja be új állandó kiállításában. Emellett évről évre változatos időszaki tárlatokat tekinthetnek meg a látogatók.
Aranyhíd című állandó kiállításunk tizenegy termen keresztül kíséri végig a tó és környékének történetét: kialakulását, geológiáját; a Balaton és ember kapcsolatát a tó környékének benépesedése és a vízszabályozás tükrében; a tó élővilágát; a Balaton környékének őskori, római kori, és középkori várait, erődjeit, a balatoni halászatot, a tó körüli turizmust és a balatoni hajózást.. A kiállításon belül található “virtuális tudáspont” számítógépek segítségével segít elmélyíteni a látogatók ismereteit a tó történetéről.
Játékmúzeum Keszthely –
A játék nélkülözhetetlen az élet minden szakaszában, az emberré válás folyamatában. A játékok négy nagy típuscsoportot alkotnak: az eszközös, a mozgásos, a párválasztós, és a szellemi játékok csoportját.
Hagyományaink például (népi játékok) nem avulnak el, bármilyen korban és bármilyen körülmények között a gyerekek szórakozását szolgálják, közben ügyesednek, okosodnak, és jól érzik magukat. A játék szerepe nagyon is sokoldalú.
Festetics Imre Állatpark – A Keszthelyen található 4,2 hektáros Festetics Imre Állatpark 2012. tavaszán nyitotta meg a kapuit, ahol manapság már ritkaságszámba menő magyar állatfajokat, valamint különféle vadfajokat mutatunk be.
Láthatók itt őshonos szarvasmarhafajták, juhfajták, lófajták, sertésfajták, nemesített magyar kecske, magyar szamár, magyar tyúkfélék, pulykafélék, víziszárnyasok, magyar fodros tollú lúd, gyöngytyúk, kutyafajták. A hazai vadfajok közül például gímszarvassal, őzzel, dámvaddal, vaddisznóval, fácánnal, valamint fogollyal találkozhatnak az érdeklődők.
Westernpark bemutatása Nemesvita. –
Változatos vicces és egyben érdekfeszítő műsorokkal, programokkal várjuk Önöket mint pl: Pónilovaglás, Légpuska lövészet, Vízi csúszda, Esőerdő, Állatsimogató, Íjászat, Aranymosás, Western-Show-k, Trambulin, Kötélpálya, Pedálgokart,.. és még sok minden más.
Szinte az utcánk végében kezdődik a csodálatos Keszthelyi hegység. Nézzetek le a környékra a bámulatos kilátóinkról.
Bél Mátyás kilátó A Garga-hegy tetején található kilátó 1972-ben épült, a keszthelyi erdészet építette. A 221 méter magasan elhelyezkedő kilátó kitűnő panorámát nyújt a Tapolcai-medence tanúhegyeire. Ugyancsak kiváló a kilátás a Keszthelyi hegység dimbes-dombos hegyvonulataira, a somogyi partokra, a keszthelyi öbölre.
Batsányi-kilátó – A Pap-hegy csúcsán, 448 méter magasan, az úgynevezett Boncsostetőn található a kilátó, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Balaton-felvidékre. 2003-ban a Keszthelyi erdészet rendbe hozta a korábban megrongált kilátót.
Megközelíthető a Bélapi pihenőtől vagy a Szépkilátótól a Szerelemdombon keresztül.
Balaton – Balatongyörök – Balatongyöröki Strand
A balatongyöröki strand csodálatos, gondozott, gyermekbarát. A mi apartmanházunktól kb. 900 m a Balatonpart.

Balatoni nyaralás olcsón

Trafó Turistaház, Balatonakarattya

Balatoni nyaralás gyerekekkel

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Bejelentkezés

Regisztrál

Jelszó visszaállítása

Írja be a Felhaszálói nevet és az emailjét, egy linket fogunk küldeni az új jelszó létrehozásához