Home - Apartman - Last minute szállás balaton
Last minute, szállás, balaton,
Last minute, szállás, balaton,

Last minute szállás balaton

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

 

Balatonvilágos

Last minute szállás balaton. 5 km hosszan fekszik a Balaton délkeleti partján. A fiatal település a két üdülőhely, az Aliga és a Világos egyesüléséből származik. A sekély víz, a homokos folyómeder és a csendes környezet kiváló kikapcsolódást kínál azok számára, akik kisgyermekekkel szeretnének nyaralni. A legszebb látványossága Panoráma-kilátóból nyílik, a magas part szélétől a tó keleti medencéjéig. A festőket Mészöly Géza és Csók István ihlette a balatoni festményeire. A róla elnevezett sétányon Mészöly Géza emlékművét állították fel. Last minute szállás balaton.
A 12 méter magas Millenniumi Emlékmű Mihály Gábor szobrász munkája. A könnyű nyári szezon a falunappal  kezdődik, július második hétvégén, és szombaton különféle programok zajlanak a kültéri színpadon a turisták szórakoztatására. A település uszoda, számos teniszpályával, kikötővel és mozival rendelkezik. Főszezonban a településről Siófokra hajójárat indul Balatonalmádi felé. Budapest 92 km-re fekszik, és az M7-es autópálya a határán ér véget. Vonattal elérhető a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon.

Siófok

A 23 500 lakosú várost a Balatonból kiáramló Sió torkolata körül építették. 17 km hosszú partjával a tó leghosszabb települése. Ez egy forgalmas üdülőhely, amelynek nyáron ötszörös lélekszámú van. Siófok a hagyományos Füred vendégeinek átszállóhelye lett, amikor a hajó kikötője 1864-ben befejeződött. Különösen érdekes a kikötőbe integrált Sió-zsilip, amellyel a szakemberek a tó vízszintjét szabályozzák.
A kikötőtől nyugatra a Meteorológiai Megfigyelőközpont épült közvetlenül a tó partján. A város központjában, az 1912-ben épült 45 m magas víztoronyban Siófok jelképe emelkedik. Az Oulu Parkban sok embert elcsodál a fából készült evangélikus templom különleges szépségével, amely Makovecz Imre munkája. A Millennium Park dísze Kálmán Imre szobra, melyet Varga Imre alkotott. A Kálmán Imre Múzeumot a magyar operettkirály szülőhelyén alapították. Az Ásványmúzeum, amely a Kárpát-medence ásványait mutatja be, a legnagyobb ilyen jellegű kiállítás Magyarországon 3000 darab gyűjteményével. Nyáron a város fesztiválokkal, koncertekkel, sporteseményekkel és kiállításokkal változik. (Aranykagylói Nemzetközi Folklórfesztivál, orgonaverseny, Magyar  Ugróderby) 4 km-re a csónakkikötőtől, a Széplaki Ezüst-part alatt található a Töreki-láp természetvédelmi terület és egy 11 kisebb tavakból álló tórendszer. Budapesttől 106 km-re fekszik.

Balatonendréd

Balatonendréd dombjairól ellátni a Balatonig, ugyanakkor egy csendes, békés háttérrel rendelkező települést, a nehéz forgalomtól védve. Egy magánházban található a Csipkemúzeum, amelyet Kájel Endre református lelkész gyermekei építettek apjuk, az endrédi csipke meghonosítójának emlékére. A múzeumnak 80 féle csipke van tablókra, vitrinbe rejtve. Maga a gyűjtemény Magyarországon egyedülálló. Két monumentális épület található Balatonendréden: a katolikus és a református templom. Értékes műalkotás a rokokó főoltár és a katolikus egyház szószéke. A bejárati ajtó felett kőből faragott Tihany-apátság címerét láthatja. A református egyházban tartott ónpoharak iparművészetünk  remekművei. Gyönyörű látvány a Szentháromság barokk szobra, amely ma az óvoda kertjében áll. Balatonendréd Budapesttől 117 km-re található, és az M7-es autópályán érhető el. Last minute szállás Balaton.

Balaton szállás akció

Kiadó családi ház Balaton déli part

Balaton olcsó szállás 1500 Ft

Party ház bérlés Balaton

Fonyód, Csiszta utca Apartman

Balaton part

Balaton déli part