Home - Apartman - Kutyás strand Balaton
kutyás strand balaton
kutyás strand balaton

Kutyás strand Balaton

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Kutyás strand Balaton

Nem éppen könnyű megfelelő kutyás strandot találni Európa egyik legnagyobb szárazföldi taván. Mivel a legnagyobb rész -különösen az északi parton- természetvédelmi terület, másrészt 2008 óta törvény szabályozza, hogy a nyilvános fürdőhelyeken tilos a kutyák fürdetése. A kutyás strandokat kereső nyaralóknak inkább a déli part felé kell tájékozódniuk. Sokkal könnyebb itt kutyák számára strandot találni.

Magyarországon a kutyával való élet a nyilvánosság előtt szigorú és nem éppen könnyű. Ha betartja a szabályokat, akkor minden étteremben és üzletben szívesen látják kutyával. De másképp néz ki a Balatonnál. A legtöbb strand többnyire zárt fürdőhely, ahol kutyákat nem engednek be. A legtöbb önkormányzat tiltja a kutya fürdését a kikötőkben vagy más szabadon fekvő területeken.
Néhány éve azonban az önkormányzatok észrevették, hogy a kutyás strand mennyire vonzza a turistákat. 2016-ban nyílt meg a Balaton legnagyobb kutyás strandja Fonyódon (a déli parton). Ennek eredményeként Balatonbogláron és Balatonföldváron több kutyás strand létesült. Az alábbiakban részletes leírást talál a meglátogatott kutyás strandokról.

Fonyódi kutyás strand

A Balaton eddigi legjobb és legnagyobb kutyás strandja a déli parton, Fonyód városában található. A gyep körülbelül két futballpálya méretű, és elegendő helyet kínál a játékhoz. A tényleges strandszakasz kisebb, de sok kutya számára mégis elegendő. A tulajdonosok nem használhatják kutyák számára az összes strandot. Itt a Fonyódi Kutya Strandon nincsenek problémák.
Ami különösen tetszik a strandon, az az akadálymentes hozzáférés. Ez alatt sokkal többet értek, hogy ez egy “homokos tengerpart”, és nem kell létrán, köveken stb. Ahogy a Balatontól megszokta, néhány métert be lehet sétálni a tóba, mivel nagyon sekély. Így még a kisebb kutyák is jól érezhetik magukat. A kutyás strandon nincs nyilvános WC. Nem messze a kikötő irányában azonban van egy kis kávézó.

Akik az északi parton, azaz Tihanyban, Szigligeten vagy más városokban töltik az éjszakát, kényelmesen eljuthatnak a komppal Badacsonyból a másik oldalra Fonyódig. A kutyás strand nincs messze a kikötőtől, és gyalog is könnyen megközelíthető. Egy kis megjegyzés: a kutyának szájkosarat kell viselnie a kompon.

 

Fonyódi partilak, Fonyód

Gyenesdiási strand

 

Leave a Reply