Home - Apartman - Kiadó vendégház Balaton
Balatoni, szállások, déli, part,
Balatoni, szállások, déli, part,

Kiadó vendégház Balaton

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Örvényes

174 lakosú Örvényes az egyik legkisebb település a Balaton északi partján.
A falu lakosai a szőlőműveléssel és vendéglátással foglalkoznak, önálló, ingyenes strandja sok vendéget vonz a kicsi, barátságos faluban. Az Örvényesi vízimalom a Pécsely-patak partján található, a 11. századi hazánk legrégibb vízimalma, amely ma is működik. Kiadó vendégház Balaton
Védett emlék egy barokk stílusú kétnyílású kőhíd, amelyet Nepomuki Szent János szobor díszít. Ezeket a műemlékeket évente több ezer ember látogatja meg.
Közúton, Balatonfüredtől vagy Révfülöptől a 71-es főúttal és a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca útvonalon vonattal érhető el. Budapesttől 138 km-re fekszik.

Aszófő

Az Aszófő a Balaton északi partján, a Tihanyi-félsziget mellett található.
Történelmi emlékműveivel (Zádori kastély), népi építészettel, leginkább a 19. századból. s. A 19. század közepén épült híres Vörösmáli pince présház sorával tökéletes hely azok számára, akik ismerik a sajtóházát, a régió gazdag, gyönyörű kirándulásait, a mediterrán éghajlatot, a hegyek gyönyörű panorámáját és a csillogó tavat. Kiadó vendégház Balaton. Ez a kertre néző apartman kültéri ülősarokkal, ülősarokkal, síkképernyős műholdas TV-vel, valamint mikrohullámú sütővel és hűtőszekrénnyel felszerelt konyhával rendelkezik. A saját fürdőszoba zuhanyzóval és hajszárítóval rendelkezik. A konyhában sütő, főzőlap, kenyérpirító, vízforraló és kávéfőző található. A helyszínen grillezési lehetőség is rendelkezésre áll. A napi strandolás, túrázás vagy kerékpározás után pihenhet a kertben vagy a közös társalgóban. Kerékpár kölcsönözhető a helyszínen, és a tulajdonosok szívesen segítik a kirándulások megtervezését. Az apartmanokban nappali, konyha tűzhellyel és sütővel, valamint saját, káddal vagy zuhanyzóval ellátott fürdőszoba található. Mikrohullámú sütő és hűtőszekrény, valamint kávéfőző és vízforraló szintén megtalálható.
Budapesttől 135 km-re fekszik, a legkönnyebben elérhető autóval és vonattal a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon.

Tihany

Tihany talán a leglátogatottabb hely a Balaton partján. A falunak mintegy 1000 állandó lakosa van és a nyári üdülőhelyek és túrázók száma sokszor nagyobb.
A Tihanyi-félsziget 5 km-re mélyen befut a tóba, amely itt a legszűkebb. Az apátsági templom és a kolostor a félsziget északi részén, távolról látható. I. András  alapította 1055-ben bencés szerzetesek számára. Az Visszhang-domb a Pisky sétány végén emelkedik. Tihany egyik legnagyobb vonzereje volt a visszhang, ezt Csokonai Vitéz Mihály is megénekelte. Korábban 16 szótagot visszhangzott, manapság egy vagy két szótag csak akkor szól vissza, ha tiszta az idő, a szél nem fúj, és a félsziget teljesen csendes. A sétányon érheti el a Babamúzeumot. A Belső-tó egy 2-3 méter mély tó a félsziget közepén, amely kiváló halászati ​​hely. Mellette az egykori uradalmi kocsiszínben egy szobrászművész kolónia üzemel. A kocsiszín kilenc lábon álló, nádfedeles épület. Különböző események várják a vendégeket: a júliusban levő Tihanyi Ünnepi Játékok, augusztusban a Tihanyi Napok, és az Orgona-hangversenyek.

Echo Wellness Tihany Apartman, Tihany

Casa Luxury Wellness Apartmanok, Siófok

Balaton déli part

Balaton szállás

Balaton szállás akció

Fonyód, Csiszta utca Apartman

Balaton strand