Home - Apartman - Kiadó olcsó balatoni nyaraló déli part
Balatoni, nyaralás, gyerekekkel,
Balatoni, nyaralás, gyerekekkel,

Kiadó olcsó balatoni nyaraló déli part

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Csodálatos Balatoni olcsó apartmanjaink, nyaralónk kiadók a Déli Parton. Kikapcsolódásához időpontot a fenti keresőben talál.

A Balaton – a Magyar Tenger- egy Dunántúlon fekvő magyar tó, Közép-Európa legnagyobb tava, a magyar vízrajz meghatározó eleme. Kissé meleg, sekély víz ideális úszáshoz és sporthoz. Kiadó balatoni olcsó nyaraló a déli parton. Kiadó olcsó déli part.

Földtani szempontból, akárcsak a Velencei-tó, ez egy tektonikus eredetű sekély víz árok. 77 km hosszú, minimális szélessége 1,5 km Tihanyban, maximális szélessége 12,7 km Balatonvilágos és Balatonalmádi között, átlagos szélessége 7,7 km és felülete 600 km². A Tihany szoros legmélyebb árkában a legalacsonyabb pont az úgynevezett „Tihanyi kút”, amelynek alja 11–12,5 méter mély. Egy másik forrás szerint a kút mélysége 10,67 méter. 100–150 méterre keletre fekszik a Szántód – Tihany kompjáratától és körülbelül 300 méterre a parttól.

Családbarát Balatoni ház olcsón kiadó a Déli Parton. Kikapcsolódásához időpontot a fenti keresőben talál.

A Tihanyi-félsziget elválasztja az 59.800 hektáros vizes keleti medencét a tó többi részétől. Ez laposabb, mint a déli part. Északi oldalán a Badacsonyi borvidék és a Tapolca-medence, a jellegzetes vulkáni hegyekkel.

A Balaton és környéke mellett az ország leglátogatottabb turisztikai területe. 2004-ben örökségünk – Somogy kincse címet kapta. Vannak gyógyfürdők és termálforrások a környéken.

A tó körül évente három nagyszabású sportesemény zajlik, a Nemzetközi Vitorlázási Verseny, a Kékszalag, a Révfülöp-Balatonboglár országúti verseny a Balaton felett, végül pedig a Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonal egy kézi hajtású vízijármű versenyen.

A Balaton a Dunántúl közepén helyezkedik el, északon a Balaton felvidékével, nyugaton és délen a Zala és a Somogy hegyekkel, valamint a keleti Mezőfölddel határos.

A Balaton Magyarország legnagyobb tava és Európa leghíresebb természeti kincse. Tihanyban a legnagyobb mélység 11-12,5 m, az átlagos mélység 3-4 m. A déli parton a víz sekélyebb, így nyáron felmelegszik. Erdővel borított hegyek emelkednek a Bakony északi partján. Kiadó olcsó déli part.

Számos szőlőt és gyümölcsöt termesztenek a Balaton-felvidék napos lejtőin. Nyáron a kellemes időjárás, az északnyugati szél hajtotta vitorlások és a harmonikusan gyönyörű táj nyugtató hatást gyakorol a pihenő emberekre. A legmagasabb vízszint (113,30 méter) volt mind a tatár invázió, mind a török ​​megszállás idején.


A Balaton átlagos vízszintje a 18. század végén mintegy 106,5 méter volt az Adriai-medence felett. A tó vízszintjének mesterséges szabályozása 1847-ben kezdődött a Kiliti malom gát lebontásával, és 1863-ban befejeződött a Sió-zár megnyitásával. Kőműves zárat építettek a Sió-csatornára 1891-ben. A csatorna kiterjesztése 1908-ban kezdődött és 1936-ban fejeződött be. A második világháború után, 1947. szeptember 22-én, amikor befejeződött a Sió folyómeder további kiterjesztése, megkezdődött a vízszint szabályozása. 1947. április 10-én a Balaton legmagasabb vízszintje 155 centiméter volt, 1949. november 2-án csak 22 centiméter. A Sió-csatorna megnyitása óta, hogy csatlakozzon a Dunához, a Balaton vízszintjét a vízügyi szakértők kiegyensúlyozottnak ítélték. Már vannak példák 243 centiméteres ingadozásokra a legmagasabb és a legalacsonyabb vízszint között.

A mai tó átlagos vízszintje 104,5 méter az Adriai-tenger felett. 2017-ben a legmagasabb átlagos vízszint február 8-án 125 cm volt, és a tó szeptember 7-én évente elérte a 86 centimétert. Az építés alatt álló új vízszint-szabályozó zár vízpermeabilitása körülbelül 33 százalékkal növekszik a régióhoz képest.

Leave a Reply