Home - Kerékpártúrák - Kerékpártúrák Balaton
Kerékpártúrák

Kerékpártúrák Balaton

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

 

Több mint 200 kilométer és rengeteg élmény várja az embereket, akik nagyszerű kalandra indulnak. Egyesek célja a lehető leggyorsabb befejezés, és még ha egy nap körül is futnak a tó körül, a letölthető pálya hasznos segítség lehet számukra. Balatoni kiadó apartmanok házak nyaralók északi part, déli part

Másrészről, azok számára is, akik gyermekeikkel is szeretnének nézni vagy vágni, fontos látni, milyen érdekes látnivalókat találnak az út mentén, hol van jó strand, milyen alternatív útvonalakat választhat. Legfeljebb egy hetes nyaralást tervezhetünk, mivel a Balatonban (szintén) jó, hogy szinte bárhol szállást találunk, ételeket és italokat vásárolhatunk.

A Kerékpár-kört a térképen indítjuk Balatonalmádiban

– mivel itt található a Kerékpárkör 0. kilométeres kő – és nyugatra indulunk, de ez csak egy a sok lehetőség közül – bárhová indulunk és bármilyen irányba, maga az út is lesz. a lényeg.

A funiQ oldalon található részletes leírás segítséget nyújt

azoknak, akik szervezik a túrát, vagy azoknak, akik úton vannak: a túra pontos útvonala mellett sok tippet fogunk adni Önnek, mivel ez az utazást még egyenletesebbé is teheti. élvezetesebb és értelmesebb. Beszélünk arról, hogy hol van egy romantikus templomrom a kerékpárút közelében, egy kilátótorony gyönyörű panorámával vagy egy kalandpark gyerekeknek, de arról is írunk, hogy mit láthatunk a Tihanyi-félszigeten, ahol meglátogathatjuk a Káli-medencét. , vagy ahol a déli part legszebb kilátása nyílik. Balatoni kiadó apartmanok házak nyaralók északi part, déli part

A Balaton körüli túránkat a Balatonalmádiról, a vasútállomástól kezdjük. Az állomástól nyugatra indulunk a kerékpárút mentén: jobbra a sínek, balra pedig a Balaton látható. Ha elhagyjuk a Káptalanfüredi strandot, átlépünk a vasúton, itt megyünk a néhány évvel ezelőtt épült Balaton Kerékpár Kör útjára, egy független kerékpárút útján, amely egészen Alsóörsig vezet.

Tipp: Káptalanfüredtől Aszófőig a kerékpárút helyett alternatív utat is igénybe vehet, egy festői szépségű szakaszban, a régi római útnak nevezett szakaszban.

Alsóörs központjában haladunk át a vasúton,

itt található a strand és a kikötő. A strand mellett található a Tourinform iroda, ahol szükség esetén pihenhet, és összegyűjtheti az összes olyan információt, térképet és szórólapokat, amelyeket tudnia kell a Balaton Riviéra településeiről. Paloznakig alacsony forgalmú közutakon, fákkal és bokrokkal szegélyezett utcákon érjük el. A település nem nevezhető vízpartnak, ők is csak néhány száz méterre helyezkedtek el a Balaton körzetétől, de 2016-ban egy nagyon ízléses pihenőhelyet építettek erre a rövid szakaszra. Árnyékolt padok, napozóágyak, mobil töltők, interaktív játékok és távcsövekkel való kilátás: itt valóban bicajozókra gondoltak. Ha kíváncsi Paloznak iránt, amely jelenleg erősödik a gasztronómiában és a fesztiválon, akkor a fenti nevezetességeket keressük a falu központjában. Kerékpártúrák Balatoni kiadó apartmanok házak nyaralók északi part, déli part

Túránk külön kerékpárúton vezet a Paloznak ágától. Csopakba érkezünk, és bár nincs jelzőtábla, forduljon balra az első utcán (Sport u.). Nem nagyon szerencsés, először az út vezet a járdán, aztán meg kell osztanunk a sétányt a gyalogosokkal – ügyeljünk egymásra. A Csopakban számos gyermekbarát programot is telepíthet: az utca végén egy pihenőhely játszótérrel, egy madártávlatból és egy csillagvár mellett található, majd egy mezítláb nyomvonal és egy nyilvános fitnesz park előtte a népszerű strandtól.

A Balaton körüli túránkat a Balatonalmádi vasútállomástól kezdjük.

A vasútállomástól indulunk a kerékpárút mentén nyugatra: jobbra a síneket látja, bal oldalon a Balaton. Káptalanfüred partján elhagyjuk a vasút keresztezését. Ez a néhány évvel ezelőtt épült Balaton kerékpárút útvonala, egy független kerékpárút útján, amely Alsóörs felé vezet.

Tipp: Káptalanfüredtől Aszófőig alternatív útvonalat választhat egy festői szakaszban a kerékpárút helyett, amelyet általában a régi római útnak hívnak.

Alsóörs központjában haladunk át a vasúton,

itt található a strand és a kikötő. A strand mellett található a Tourinform iroda, ahol szükség esetén pihenhetünk, és összegyűjthetjük az összes olyan információt, térképet és brosúrát, amelyek érdemesek megismerni a Balatoni Riviéra településeit. Paloznak felé érünk el fákkal és bokrokkal bélelt alacsony forgalmú közutakon. A település nem nevezhető vízparti sétánynak, csupán néhány száz méterre van a Balatontól, de 2016-ban egy nagyon nemes pihenőhelyet építettek erre a rövid szakaszra. Árnyékos padok, napozóágyak, mobil töltők, interaktív játékok és távcsővel való kilátás: itt valóban a bicajókra gondoltál. Ha érdekli a mai napig növekvő gasztronómia és a fesztivál Paloznak, a falu központjában található látnivalókat keressük.

Túránk a Paloznak ágától különálló kerékpárúton található. Megérkezünk Csopakba, és bár nincs jelzőtábla, forduljunk balra az első utcára (Sport u.). Nem nagyon boldog, először az utca vezet a járdán, aztán meg kell osztanunk a sétányt a gyalogosokkal – vigyáznunk kell egymásra. A Csopakban számos gyermekbarát programot is telepíthet: az utca végén található egy pihenőhely játszótérrel, a madártávlatból és egy csillagvár mellett, majd egy mezítlábút és egy nyilvános fitneszpark a népszerű strand előtt.

Forduljon jobbra a hajóállomásnál, majd balra a kerti mozi felé, és már egy másik pihenőhelyen vagyunk, a Szent József forrásnál.

Leave a Reply