Home - Strandok - Gyenesdiási strand
Gyenesdiási strand
Gyenesdiási strand

Gyenesdiási strand

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Gyenesdiási strand

 

Gyenesdiás üdülőhely a Balaton északi partján, Keszthely közvetlen közelében, a világhírű hévízi tótól mindössze 8 kilométerre található. A hely a keszthelyi borászok hegyvidéki közösségéből jött létre, és ma mintegy 2500 állandó lakosa van. A turizmus csak a 20. század elején érkezett Gyenesdiásra a Balaton körüli vasútvonalak bővítésével. A nyári hónapokban Gyenesdiás, a többi balatoni közösséghez hasonlóan, kedvelt üdülőhely a magyarországi és egész Európából érkező naposok számára. A hely mindent kínál, amire szükség van egy pihentető nyaraláshoz. Gyenesdiáson a strand bejárata Gyenesdiáson két strandot kínál az összes kapcsolódó szolgáltatással. A hely minden korosztály számára mást kínál. A Balaton partja, a gyönyörű Keszthelyi-hegység, Keszthely és Héviz város közelsége, valamint az önkormányzat és a szomszédos települések számos nevezetessége sok lehetőséget kínál. Különösen a szőlőtermesztésnek vannak nagy hagyományai a régióban, a diási szőlőtermesztés akár több mint 2000 éves múltra is visszatekinthet, és ma is kiváló minőségű borokat állítanak elő ebben a régióban.

A Balaton különösen családbarát üdülőhely. Nemcsak maga a tó a változatos fürdési lehetőségekkel, de a nyaralóhelyeken is számos lehetőséget kínál, különösen a gyermekes családok számára. A gyermekes családok számára természetesen a balatoni úszás a legfontosabb. A part nagyon lapos, különösen a déli oldalon, és ideális kisgyermekek és nem úszók számára is. A strandok általában nagyon gondozottak  és maga a tó is nagyon tiszta a szigorú környezetvédelmi előírásoknak köszönhetően.

Fürdés a Balatonban Az egész család számára a fürdőzés nem csak a Balatonban garantált: az elmúlt években számos vízi park és medence létesült a Balaton körül. Egyes strandok  – Gyenesdiási strand, Balatonlelle -mindenféle kiegészítő látnivalót kínálnak az úszással kapcsolatban. Tippünk: keresse fel a Zalakarosi termál- és szórakoztató fürdőt. Itt a szülők pihenhetnek a különféle termálmedencékben, és van egy hatalmas aquapark a gyermekek számára csúszdákkal, hullámmedencékkel és még sok mással.

Gyenesdiási strand

Sok a szabadidős tevékenység a családok számára A vízen kívül a régiónak is sok kínálata van. Különböző kaland- és szabadidőparkokban például lehet mászni, lovagolni nyári bobpályán menni vagy szekerezni. A tó körül számos kastély és várrom található, amelyek látogathatóak. Sümegen például nyáron zajlanak a híres várjátékok. Balatonszentgyörgytől délre található a Csillagvár  egy komplexum, amelyet gróf Festetics László épített vadászházként, amelyben ma egy középkori kiállítást tekinthet meg. Ha kicsit csendesebbnek tetszik, kirándulhat, főleg az északi oldalon. A  Nemzeti Park mindenekelőtt természeti kincsekben gazdag. Az egész tó körül lehetőség van kerékpárkölcsönzésre és túrázásra a balatoni kerékpárúton.

A Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén A Magyar Nemzeti Cirkusz különleges élmény az egész család számára. Júniustól augusztus végéig a jelenlegi programjával Balatonlellén lesz. Mindenekelőtt a magas színvonalú művészek előadásai nagyon látványosak, és különféle számokat láthatunk.

A Balaton vízszintje és vízminősége a Gyenesdiási strandon

A Balaton átlagos mélysége csak kicsi, körülbelül 3-4 méter. A Balaton vízszintje minden évben tavasszal a legmagasabb. A hó elolvadása után a tó vízszintje körülbelül 40 cm-rel magasabb, mint ősszel. A viszonylag alacsony, 2000 és 2003 közötti vízszint, valamint a 2004 és 2011 közötti viszonylag magas vízállás után a vízszint jelenleg kissé a normálérték alatt van.

A Balaton higiénés állapotát hivatalosan évente többször vizsgálják a hatóságok. Idén is az eredmények több mint 90 százalékkal voltak jók és nagyon jók.

Viharjelző rendszer a Balatonon
Viharjelző rendszer működik a Balatonnál, hogy figyelmeztesse a fürdőzőket a veszélyekre. Sárga fáklyákkal a part közelében kell maradni, piros fáklyákkal pedig teljesen el kell hagynia a vizet. A viharok nagyon gyorsan megközelíthetik, ezért tanácsos betartani a viharra vonatkozó figyelmeztetéseket. De ne aggódj, évente csak körülbelül 15 viharnap van a Balatonnál.

Gyenesdiás kiadó apartmanok, házak, nyaralók, északi part, déli part

Balaton strand

Balatoni szállások északi part

Kiadó olcsó balatoni nyaraló déli part

Kutyás strand Balaton

Fonyód, Csiszta utca Apartman

 

Leave a Reply