Home - Apartman - Gyenesdiás kiadó apartmanok, házak, nyaralók, északi part, déli part

Gyenesdiás kiadó apartmanok, házak, nyaralók, északi part, déli part

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

A közel 4000 lakosú település Magyarország nyugati határától (Ausztria, Szlovénia és Horvátország) 100 km-re, a Balaton északnyugati partján, a Keszthely-hegység lábánál, Keszthely mellett található.

Helyszínéből következik, hogy nemcsak Keszthely

, hanem az egész megye számára is teljesíti a „keleti megyei kapu” szerepét. A közel 20 km2 területű település jelenleg Zala megye legnagyobb falu és a Balaton-vidék legnagyobb népessége. Balatoni kiadó apartmanok házak nyaralók északi part, déli part.
A rendszerváltás idején a már magas rangú, családbarát idegenforgalmi település kiemelkedik szűk és tágabb környezetéből szilárd polgári értékekkel, erős civil bázissal, folyamatosan növekvő fiatal népességgel, virágzó vállalkozói réteg és környezettudatos, innovatív településfejlesztés.

Gyenesdiás a Keszthely-központú települési hálózat meghatározó nagy falu, a Balaton északnyugati sarkában. A térség szoros kohézióját a földrajzi jellemzői, a természeti és táji értékek, az elmúlt évszázadok tulajdonviszonyai, a történelmi környezet és a települések közös története magyarázza.

A település a fő közlekedési útvonalak mellett helyezkedik el

, és az M7-es autópálya és a 84-es főút, amely közvetlenül Ausztriát (Nyugat-Európát) köti össze a Balatonnal, csupán néhány kilométerre fekszik. A megkerülő utcán és az autópályán a megyei székhely 30 perc alatt elérhető. A települést a Balaton partján a 71-es főút keresztezi, amely a települést északi és déli részekre osztja.

A Sármelléki Hévíz-Balaton nemzetközi repülőtér Gyenesdiástól 15 km-re található.
Több mint 550 belföldi buszjárat működik a környéken, és minden távolsági busz megáll a faluban. Balatoni kiadó apartmanok házak nyaralók északi part, déli part.
A településnek két vasútállomása van és közvetlen vonatok indulnak Budapesttől, a keleti és a déli vasútállomástól Keszthelyig, valamint a Miskolc-Keszthely és Pécs-Keszthely útvonalon.

A nagy falu jó közlekedési helyzettel rendelkezik,

tömegközlekedése megfelelő a gyakorisága szempontjából. A Balaton Kerékpár Kör és a Nemzeti Kék Túra útvonal szintén áthaladnak a településen.

Gyenesdiás a Balaton és a Keszthely-hegység között, a hegyek alsó lejtőin telepedett le. Klimatikus helyzete kedvező. A domboldalok déli lejtőre gyakorolt ​​kedvező hatását csak fokozza a Balaton-víz, amely visszatükrözi a napfényt, így kellemes, „riviéra” -szerű mezokklímát hoz létre.
Ez az éghajlat rendkívül kedvező mind a szőlőművelés, mind a turizmus fennmaradó nyomainak szempontjából. A hegyek értéke a táj, a hegyek csodálatos panorámát nyújtanak a tóra és a déli partra.

 

Leave a Reply