Home - Apartman - Balatoni bababarát szállás
Balatoni, bababarát, szállás,
Balatoni, bababarát, szállás,

Balatoni bababarát szállás

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

 

Balatongyöröknek van egy csodálatos kis strandja. Játszótér, strand könyvtár várja a pihenni vágyókat. Noha az északi oldalon valami másra számítottam, mégis találtunk egy homokos, lassan elmélyülő partot.

A gyerekek lehetőségük volt bátran bemenni a tóba természetesen szüleik jelenlétében. Balatoni, bababarát, szállás. A település központi part menti része szépen karbantartott, gondozott, virágos és barátságos. A móló körül horgászok, kacsák és hattyúk adtak egymásnak randevút. Érdekes élmény volt a gyerekek számára is. Egy kalandos nap végén felszálltunk a hajóra, amely fél ötkor délután indult el. Az egy óra után Szigliget felé indultunk és fél óra múlva visszafordultunk Balatongyörök kikötője felé. Két egymást követő napon egy kis túrával meglátogattuk a település három kilátóját. Kerékpározni kezdtünk a Bél Mátyás kilátójához, majd gyalog folytattuk. A Batsányi kilátót egy kellemes erdei séta során értük el, a Szépkilátó pedig szinte a házunkkal szemben volt. A gyerekek könnyedén tudtak sétálni a túrán, bár voltak szakaszok, ahol óvatosnak kellett lenniük, mert elfáradtak.

Balatoni, bababarát, szállás

Bár a 10 km-t kerékpárral akartuk megkerülni,

végül a Szigliget-kastélyhoz autóval mentünk. Láttuk egy harci bemutatót. A kisfiamnak nagyon tetszett a kronoszkóp, amellyel bepillanthatott a kastély korábbi életébe. Balatoni, bababarát, szállás. Csodálatos kilátás nyílt Szigliget tetejéről. Amikor megérkeztünk a kastélyból, kézműves fagylaltot vásároltunk. Az összes fagyi gluténmentes volt, és ugyanazt a tölcsért kínálták az élelmiszer-allergiájú látogatóknak. Második alkalommal rutinszerűen arra törekedtünk, hogy saját fajtájú kanalakkal és dobozzal készítsük a fagyit, hogy ne keletkezzen hulladék eldobható pohárral és műanyag kanállal. Mindkét alkalommal a szigligeti szilva szorbét választottam. A helyi alapanyagokból készült fagyi szuper finom volt. Szigligeten kaptam levendula- és kecsketej szappant. Eddig csak utóbbit próbáltam, de teljesen beleszerettem. A bőröm hihetetlenül bársonyossá és simává vált.

Eredetileg kerékpárral mentünk Keszthelyre,

de végül itt maradtunk az autós megoldásnál. Többször jártunk már itt. A város lenyűgöző. Most csak kívülről néztük meg a Festetics kastélyt, de beléptünk a kastélykert másik oldalán található vadászati ​​múzeumba. Különleges érzéssel sétáltam át a kiállítótermeken. Gyermekeim határozottan élvezték a kiállítást, valójában mi is. A kastélykert nagyon lenyűgözött. Néhány nappal később kisfiammal elmentem a Keszthelyi Balaton Múzeumba. Ha lenne egy kicsit több időnk jobban belemerülhetett volna a gyermekek interaktív tevékenységeibe, de mégis kipróbálhatta, hogyan készül egy igazi hajóskapitány. Meglátogattuk a méhészeti és denevér kiállítást is.

Balatoni nyaralás gyerekekkel

Hotel Amigo, Zamárdi

Fonyód, Csiszta utca Apartman

Balaton olcsó apartman, ház, üdülő kiadó északi part

Balaton szállás akció

Balatoni gyerekbarát apartmanok