Home - Apartman - Balaton szállás foglalás
Balaton, szállás, foglalás,
Balaton, szállás, foglalás,

Balaton szállás foglalás

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Balatonszentgyörgy

A Balatonszentgyörgy a Balaton délnyugati csúcsán, a 76-os főút mentén található, nem közvetlenül a Balaton partján található. Balaton szállás foglalás.
A Kis-Balaton madárvédelmi hely nem messze van, de maga a település is látnivalókban gazdag. A Fő utcán található “Talpasház” érdekes példa a régió korábbi népi építészetére. Talpasháznak hívják, mert egy kő alapja helyett a ház tartógerendáit hatalmas alapgerendákká faragták, amelyek helyiségeit sárral borított fonott darabok töltötték meg. A falu másik érdekes látnivalója a Csillagvár. 1820 és 1823 között épült, bár úgy néz ki, mint egy egykori határvár erőteljes falakkal és lőrésszerű ablakokkal, ám valójában Festetics László földbirtokos építette, talán egy vadászház számára. A négyágú csillag elrendezésű kis kastélyt téglalap alakú árok veszi körül, amelynek sarkában földbástyák vannak. Kék jel vezet a csillagvárból a Bari hegyi kápolnához. Majdnem 5 km-es séta után láthatjuk a kápolnát. Innen csodálatos kilátás nyílik a Balatonra. Balatonszentgyörgytől, Budapesttől 175 km-re, az M7-es autópályán, majd a 76-os főúton keresztül lehet elérni. Balaton szállás foglalás

Kéthely

Kéthely a Marcali hegygerince keleti szélén, Belső Somogyban, 7 km-re a Balatontól. Balaton szállás foglalás. A különféle természeti földrajzi jellemzőkkel rendelkező kis település a hegyek, a sík terület és a mocsaras Nagy-berek összefolyásánál található. A hihetetlenül nagy tölgyerdők gazdag vadvilágával számos vadász vonzza a régiót a szezonban. Egyesek szerint a két hely neve két település (Sári és Magyari) egyesülésének köszönhető. A kis falu egész évben érdekes programokkal várja a látogatókat: falu nap (főzési verseny, szüreti bál, horgász,- lovas, gyalogtúra, vadászprogramok), a Dél-Balatoni Borút részeként borkóstolással várja a látogatókat. Ma a folyamatosan fejlődő település lassan fejlődik a Balaton turisztikai háttér-településsé.
Budapesttől 178 km-re fekszik.

Marcali

Marcali városa a Balatontól 14 km-re délre található, a 68-os főút és a Somogyszob-Balatonszentgyörgy vasútvonal mellett. Balaton szállás foglalás. A leletek tanulsága szerint a terület már az őskorban is lakott volt, a település fejlődése összekapcsolható Zsigmond király uralkodásával. A második világháborúban súlyosan megsérült város most új színben ragyog. A város talán legnagyobb rendezvénye a Marcali Nemzetközi Kiállítás és Vásár, amelyet 1993 szeptemberétől tartanak. A vásárhoz kapcsolódó kulturális programok felejthetetlen élményt nyújtanak minden korosztály számára, akik pihenni és szórakozni szeretnének. Noha a régió határa eléri a Balatont, amely nyaralási célpontként a legkeresettebb és legnépszerűbb turisztikai célpont, a túrázók a hegyek, a homok és a mocsaras erdők völgyeinek mélyén találhatnak érdekes dolgokat a tótól távol. Budapest 185 km-re fekszik.

Boglári Vendégház, Part apartman

Boglári Vendégház, Platán apartman