Home - Apartman - Balaton strand
Balaton strand
Balaton strand

Balaton strand

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Balaton strand

A Balaton a legnagyobb  és legszebb egyben a legfontosabb sztyepptó Közép-Európában. Csodálatos táj várja Önt itt: bársonyosan puha vizes strandok, szelíd dombok, régóta kihalt vulkánok bazalt sziklái, szőlőültetvények és túrázáshoz ideális erdők. Nem szabad megfeledkezni a Balaton környéki éttermekről, kávézókról, bárokról, piacokról és történelmi nevezetességekről sem.

Balatongyörök: A megálmodott valóság

Balatongyörök üdülőhely az egyik legszebb a Balaton északi részén, és a fürdés a Balatongyöröki strandon található, Keszthelytől mindössze 10 km-re. Balatoni strandok. A Balaton és a környező hegyek formálják ezt az egyedülálló természeti tájat. A falu vendégei csodálatos túraútvonalakat és különféle balatoni borokat kínálnak a szőlőskertekben. A falut már a rómaiak elfoglalták.

Balatongyörök különösen ajánlott családoknak és aktív nyaralóknak. De a golfozók a  balatoni golfklub közelségének köszönhetően jól érzik majd magukat.

Strand:

A Balatongyöröki strand 120 méter hosszú homokos strandszakasza a tó egyik legnépszerűbb fürdőhelye. A szórakoztatók különféle programokkal szórakoztatják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A gyermekek számára például vízi aerobik, sport bajnokságok, mini diszkó, vízi csúszda, gyermekmedence és játszótér található. Aktív kikapcsolódást kínál szörfözés, kajakozás, vitorlázás vagy tenisz.

Események és kirándulási lehetőségek:
Márciustól decemberig számos rendezvény és fesztivál szerepel Balatongyörök város programnaptárában. Például a víz napja, palacsintafesztivál, gyermeknap a plébánia teremben, nyitott borospince nap, borfesztivál, jazz fesztivál vagy karácsonyi vásár.
De kerékpárosok, túrázók, golfozók, horgászok és fürdőzők is kiváló feltételeket találnak Balatongyörökön.

Látnivalók:
Mint sok más balatoni hely, úgy Balatongyörök is a történelemmel áthatott város. Sok olyan látnivaló van Balatongyörökön vagy környékén, amelyet közelebbről megnézhet, például a római forrás, a kilátótornyok, a szőlőültetvények, a Szigliget, az Afrika Múzeum, a bivalyrezervátum vagy a Western Park.

Tihany: A Kincses-félsziget

A Tihanyi apátságot mindig érdemes meglátogatni. A Tihanyi-félsziget a Balaton északi partján található, és a település hosszú múltjára tekinthet vissza. Már a bronzkori népek és a rómaiak is tudtak a város szépségéről és a kétmillió éves krátertóról. Tihany a mai napig nem veszítette el vonzerejét. Fedezze fel Tihany szépségét, ahol a mediterrán éghajlat fiatalokat és idősebbeket is kikapcsolódásra hív. Tihany ideális azoknak a romantikusoknak, akik jobban szeretik a vidéki idillt és a helyi termékeket. Balatoni strandok. Ugyanakkor aktívan pihenhet a Balatonon.

Balaton strand:

A Tihanyi félszigetnek öt különböző strandja van. A Gödrös strand, a Hajókikötő strandja, a Somos strand, a Sajkod strand és az Átrium strand, csak a Gödrös és a Somos strandok érhetők el ingyenesen.

Komppal a Balatonon:

Tihanyból komppal lehet gyorsan és kényelmesen eljutni a tó szemközti oldalára, anélkül, hogy meg kellene kerülni az egész tavat. Körülbelül 70 perc alatt eljuthat Tihanyból Szántodra. Ez megkönnyíti mindkét hely felfedezését.

Események és kirándulási lehetőségek:
A kis tihanyi falu gazdag és tartalmas múlttal rendelkezik. Ezt mindenekelőtt a programok és rendezvények tükrözik: a levendulafesztivál, a szőlőszüret napjai, a művészeti fesztiválok vagy az ősz legnagyobb balatoni fesztiválja, a Garda Halfesztivál. Tihany vidámparkkal is rendelkezik, valamint vitorlázásra, horgászatra és lovaglásra nyílik lehetőség.

Látnivalók:

A Tihanyi-félszigeten számos látnivaló és műemlék található. Különösen érdemes megnézni a Bencés Apátság barokk templomát. De még sok mindent érdemes felfedezni a félszigeten: I. András kriptáját , a Bencés Apátság múzeumát, a népszerű építészetet és parasztházakat vagy Josef von Habsburg főherceg nyári palotáját.

Balatonfüred: 1. számú kulturális és borváros a Balatonon

A népszerű sétány Balatonfüreden: Amint megérkezik Balatonfüredre, a jelen és a múlt harmonikus keverékét fogja érezni. De először meg fog lepődni a táj szépségén. A 13 500 lakosú várost északon szelíd hegyek, délen pedig a Balaton keretezik. Balatonfüred egy ősi település, amelyet már a római időkben is laktak. Itt a látogató minden lépésnél érzi a múlt nyomait. Ősi lakónegyedek, épületek és templomok, hangulatos szőlőültetvények, parkok és öreg fák álomszerű hangulatot árasztanak. Balatonfüredet a hagyományos érzék és a nyüzsgő tengerparti üdülőhely hangulata jellemzi. A hely ideális a kultúra és a történelem szerelmeseinek.

Balaton strand:

Balatonfüreden két strandon pihenhet és élvezheti a napsütést. Az Eszterházy strand a Balaton egyik legszebbje. Itt nyugodtan és biztonságosan pihenhet az egyik kiváló napozó gyepen. Csodálatos kilátásra számíthat a Tihanyi-félszigetre. A Kisfaludy strand az Aranyhíd sétányon található. Ez az északi part legnagyobb szórakoztató strandja, Balatonfüred keleti részén található. Ingyenes kalandmedencék, sportpályák és szórakoztató programok állnak rendelkezésre itt.

Rendezvények és kirándulási lehetőségek
Balatonfüred a Balatonfüred-Csopak borvidékről ismert. Itt a szőlő- és borkultúrának kétezer éves hagyománya van. Emiatt a város a “Bor és Szőlő Nemzetközi Városa” címet is viseli. Ezt a balatonfüredi borhéttel ünneplik. A borászok augusztus közepétől két hétig atmoszférikus borsátrakban várják a vendégeket.
Szeptemberben  rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre a hagyományos borász felvonulás. Borászok, borrendelések, népművészeti táncosok, huszárok és lovaskocsik mozognak a városban az önkormányzati fúvószenekarral együtt.

Látnivalók:
Egy nyugodt séta során történelmi emlékeket és érdekes látnivalókat talál Balatonfüreden. Például a Panteon, a Tagore sétány, a halász és a révész szobrai, Széchenyi Ferenc városi múzeuma és kastélya, valamint a Lóczy-barlang és a hajókikötő.

Balatonalmadi: 1961 óta hivatalosan elismert tóparti üdülőhely

Itt csodálatos napokat tölthet el nyáron a parton a város három gondozott strandján. A fürdési szórakozás mellett és egy séta során felfedezi a jól ismert  létesítményeket, vörös természetes homokkőből készült házakat, az erődített templomot, a városházát és a sok régi vendéglőt, például a park közelében található Liget kávéházat. A legfontosabb látnivalók közé tartozik az Öregpark műemlékeivel, a növények sugárútja a tónál, a tóra csodálatos kilátást nyújtó Szabadság-kilátó és a Szent Imre plébániatemplom. Emellett a főszezonban sok kulturális esemény zajlik itt. Mint mindenhol a Balatonon, Balatonalmádiban is rengeteg kínálatot kínálnak a sportkedvelők: Használja ki a sok lehetőséget az úszáshoz, az evezéshez, a vitorlázáshoz, a teniszhez és a röplabdához, vagy fedezze fel a helyet és környékét kerékpárral vagy lóháton. Balatonalmádi továbbra is a Balatonfüred-Csopak borvidékhez tartozik. Szinte kizárólag fehér szőlőfajtákat termesztenek itt. Ha úgy tetszik, próbáljon ki egy  ételt az egyik jó étterem egyikében!

Rendezvények és kirándulási lehetőségek
Fedezze fel az északi parton a „Balaton Riviéra” legszebb partszakaszait, és élvezze tavasszal a mandula- és gyümölcsfák virágzását. 6 km hosszú geológiai és botanikai tanösvény vezet a Városháza tér felől az Óvári nézőpont mellett. A környéken és a Balaton környékén is vannak jól kidolgozott kerékpárutak, amelyeken gyönyörű kerékpártúrákat tehetnek, múzeumokat, kastélyokat és még sok minden mást is felkereshetnek.

Gyenesdiási strand

Leave a Reply