Balaton part
Balaton part

Balaton part

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Balaton part

 

Valószínűleg a balatoni legjobb látványosság, legalábbis kultúrtörténeti értelemben, a Festetics-palota a Keszthely régió fővárosában. Ez egy nemzetközi turisztikai mágnes, és egy csodálatosan parkosított kastélypark ahová érdemes kirándulni. Balaton part.  Csatlakozhat vezetett túrához, vagy saját maga fedezheti fel a barokk palotát. Különösen a nyári hónapokban valószínűleg ez az egyik legszebb kirándulóhely a Balatonon, ahol néha koncertekre is sor kerül. A városközpont szintén nagyon ajánlott egy sétához. A sétálóövezetben szép kávézók és éttermek találhatók.

Érdemes megnézni és izgalmasak a Balatontól északra fekvő Tapolca barlangjai is. Az aktív balatoni nyaralás részeként ez az állomás biztosan nem hiányozhat, mert egy kalandos hajókirándulásnak köszönhetően felfedezheti a város teljes földalatti területét. Kérésre saját hajóval is rendelkezhet lapátokkal. A barlangokat a múltban a természeti erőforrások helyreállítása hozta létre, és ma már turisztikai látványosságként használják őket. A barlangok bejárata a város közepén található egy szálloda közelében.

Héviz termálforrásai formájukban is egyedülállóak, és a földben található forrásokból táplálkoznak. A termál-tó körüli létesítmény, amely egész évben meleg és hozzáférhető, modern és gyönyörűen megtervezett. Szép látvány és érdemes ellátogatni. A gyermekes családoknak családi jegyeket kell használniuk.

A Tihanyi-félsziget önmagában megér egy látogatást, és a Balaton legjobb látnivalói között a negyedik helyet foglalja el. Csodálatos kilátás és lehetőség a történelmi apátsági templom meglátogatására a szomszédos tihanyi múzeummal. András király 1000 évvel ezelőtt kolostort épített itt, amelyet a háború alatt soha nem hódítottak meg.

Siófokon, közvetlenül a Balatonnál található a régi víztorony, amelyet a látogatók között is népszerűek. A régi szerkezet nagyszerű kilátást nyújt a Balatonra.

Balaton olcsó szállás

Balaton kiadó ház 8 fő

Fonyód, Csiszta utca Apartman

Olcsó szállás Balaton

Leave a Reply