Home - Apartman - Balaton olcsó szállás 1500 Ft
Cserszegtomaj

Balaton olcsó szállás 1500 Ft

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

 

Olcsó szállás Balaton, apartman,  vendégház

Balatonfüred

Balaton olcsó szállás 1500 Ft. Balatonfüred a legrégebbi üdülőhely a Balaton partján. az ország első fürdővárosa (1971). A Spas Park a Gyógy tértől a Balaton partjáig terjed. A park érdekessége, hogy a gyógyult híres emberek ültették a fákat. Ez a szoba a gyógyfürdő központja, itt található a Kossuth Lajos forrás ivócsarnoka, és az orvosi központban négy másik forrás található, amelyek szénsavas vizükkel főként szívbetegeket és keringési rendellenességeket gyógyítanak. 
Érdemes ellátogatni Blaha Lujza korábbi nyaralójába, a gyönyörű klasszicista kastélyba vagy a sokoldalú Jókai-villába. A túrázók megtalálják a Lóczy-barlangot, a Kéki és Koloska völgyeket és a Jókai kilátót a Tamás-hegyen.
Az úszni vágyók várják a Balaton partján fekvő strandokat, például Kisfaludy vagy Eszterházy. Balatonfüred 130 km-re fekszik Budapesttől, autóval elérhető az M7-es autópályán, majd a 71-es főúton keresztül. Ez vonattal vagy busszal is elérhető.

Balaton olcsó szállás 1500 Ft.

Balatonmáriafürdő üdülőhelye
A déli parton fekszik, szomszédja  Balatonkeresztúr. Balatonmáriafürdő település egy kis üdülőhely, mintegy 1000 állandó lakossal. Balatonmáriafürdő története szorosan kapcsolódik Balatonfenyveséhez. Itt is alapvető szerepet játszott a településen gróf Széchenyi Imre gazda. A Máriafürdő név eredetileg nem Szűz Máriától származik, mint feltételezhetjük, de a helyet Széchenyi Imre feleségéről, Máriáról nevezték el. Máriafürdőn számos szőlőültetvény található, mivel a szőlő különösen jól virágzik a termékeny homokos talajon, és a korábbi időkben itt filoxérát kíméltek. Az első szőlőszüretre 1896-ban került sor, 1902-ben alapították a Balatonmáriafürdői Fürdőklubot. Balaton olcsó szállás 1500 Ft. 

Később, 1926-ban Balatonmáriafürdő önálló várossá vált. A fejlődés felgyorsult a vasútállomás megépítésével, és manapság  egy jól ismert parti üdülőhely, amely minden évben sok látogatót vonz. Nyáron programokat kínálnak, a művészetkedvelők pedig sok kiállítást látogathatnak meg.  Az újonnan épült móló a kis vitorlás kikötőben nagyon szép. Innen nézheti a legcsodálatosabb naplementét, ha szép az idő.

Tieff Apartman jacuzzival, Balatonmáriafürdő

Leave a Reply