Home - Apartman - Balaton déli part látnivalók
Balaton déli part látnivalók
Balaton déli part látnivalók

Balaton déli part látnivalók

Ezt megosztom, mert érdekes lehet másoknak is:

Balaton déli part látnivalók

A víz természetesen ugyanaz, és az éghajlatban nincs különbség az északi oldalhoz képest. Balaton déli part látnivalók. A fürdési körülmények azonban itt jobbak vagy legalábbis eltérőek. Csak fokozatosan mélyül, nagyon sekély legalább fél kilométeren keresztül – ideális a gyermekek számára és biztonságos a fürdéshez. Itt sima tófenékkel ellátott homokos strandokat hoztak létre 70 km hosszan, és olyan fürdőhelyek alakultak ki itt, amelyek sokkal több nyaralót tudnak befogadni, mint az északi parton. A partvonal keleti harmadában az üdülési települések szinte megszakítás nélküli települési láncot alkotnak, amely kis megszakításokkal folytatódik a nyílt tereptől a második harmad végéig, Fonyódig. De a déli rész nemcsak nyáron lehet érdekes, ezért mutatunk be több falu nevezetességet a déli parton. A déli part geológiai és történelmi múltjának kevesebb érdekes vonása van, mint az északi partnál. A Balaton partjával párhuzamosan futó somogyi dombvidéki táj és a lápok különböző kirándulási élményeket kínálnak. Balaton déli part látnivalók gyerekkel.

Egy érdekes és ritka szikla, a város nyugati végén, a „Kiserdő” lejtőjén található. A sziklán, amelynek felszínét az erózió súlyosan megrongálta és hullámzó, egy üreg és annak végén egy úgynevezett tűzgödör látható. A sziklát délen egy körbe vágott kő támasztja alá. Két lábnyomot fedeztek fel egy másik kis kövön a közelben. Egy legenda szerint Jézus egy szamár hátán sétált Szűz Máriával és Szent Józseffel. A szamár a kő mellett haladva a sziklafal egyik szárához pattant. Ezért hívják a követ Szamárkőnek. A két lábnyom Jézustól és a szamártól származik. Ennyit a legendáról.

Balaton déli part kilátó

Csak kevés kastély vagy várrom maradt meg a Somogy megyében. Évszázadokig megőrzött egyikük a Kerekiben található Fehérkő-kastély. Kereki a Balatontól 7 kilométerre délre fekvő falu, legnagyobb vonzereje a falu határában található várrom. A várat először 1366-ban említették írásban, források szerint a magyarok 1544 körül robbantották fel a várat, amikor a török ​​csapatok elérték Somogy megyét. Balaton déli part városok.

A csend, a béke és a vendéglátás jellemző Balatonöszöd falura, bár nyáron itt több rendezvény is zajlik. Ezen események egyike az anyák napi hagyományos vásár.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legszebb a panoráma a déli oldalról, Fonyódról. Erről nemcsak a kilátókból (Valkó, Várhegyi-kilátó, Sipos kilátó) győzhetünk meg magunkat, hanem akkor is, ha sétálunk a Balaton partján. A leghosszabb móló sétány Fonyódon található. A sétány a szeles téli napon is érdemes sétálni, mivel a Gulács-hegyre egyedülálló kilátás nyílik.

Balatonboglár számos kincset rejt. A nézőtérből csodálatos panorámát csodálhatunk, de a Kék és Piros kápolnát, a Fischl-házat és a balatoni csavaros gőzös emlékhajót is meg kell említeni a balatonboglári nevezetességek között. Balatonboglár környékén találunk még egy kis csodát: a bugaszegi téglagalériát és tanyát. A három hektáros területen négyemeletes kastély található, amelyet Csere János tulajdonos maga épített.

Érdemes a nyári szezonon kívül több napot Balatonlellén tölteni. Itt található a lélegzetelállító panorámával rendelkező Kis-Hegy , borospincékkel és a Szent Donát-kápolnával. Balatonlelle egyik legfontosabb látnivalója az Árkay Bertalan által tervezett római katolikus templom. A templom érdekessége, hogy a Balaton déli oldalán ez az egyetlen vörös kőből épült templom.

Balaton strand

Balaton part

Fonyód, Csiszta utca Apartman

Party ház bérlés Balaton

Balatoni szállások északi part

Kid’s Paradise House, Balatonboglár

 

 

 

Leave a Reply